Ny tandlægeoverenskomst betyder, at du skal klassificeres som grøn, gul eller rød patient – men hvad betyder det i praksis for dig?

Den nye tandlægeoverenskomst er trådt i kraft fra 1. april 2015. Den tvinger blandt andet tandklinikker til at sætte større fokus på forebyggelse.

Grøn, gul eller rød patient?

Følgende beskriver, hvor ofte du bør gå til tandlægen, hvis du er grøn, gul eller rød patient.

gtc info_2015_marts_new gtc info_2015_marts_new2 gtc info_2015_marts_new3

 

Skal jeg gøre noget?

Nej. Næste gang du skal til tandlægen, vil du blive klassificeret som grøn, gul eller rød patient. Derfra vil der gælde ovenstående retningslinjer. Spørg din tandlæge, hvis du er i tvivl.

Bliver det dyrere at gå til tandlægen?

For nogle vil det blive dyrere, mens det for andre vil blive billigere at gå til tandlægen. Generelt kan man sige, at hvis du er en af dem, der skal hyppigere til tandlægen, vil du i starten opleve lidt større udgifter til tandplejen. Er du en af dem, der er sygdomsfri (grøn), kan det til gengæld blive billigere, da du i givet fald muligvis skal lidt sjældnere til tandlægen.

 

Hvad hvis jeg gerne vil komme oftere end tandlægen anbefaler?

Du kan altid bede om at komme oftere til tandlægen, men i så fald vil du ikke modtage tilskud til disse ekstra ydelser.

 

Kan jeg få mere end én tandrens med tilskud om året?

Hvis du er klassificeret som gul eller rød patient, kan du få tandrensning med tilskud så ofte som tandlægen vurderer er nødvendigt. Er du grøn patient, kan du maksimalt få tilskud til en tandrensning om året. Som beskrevet foroven, kan du dog altid anmode om at komme oftere.

 

Hvad hvis jeg er uenig med min tandlæge i, om jeg er grøn, gul eller rød?

Tandlægen klassificerer dig som grøn, gul eller rød ud fra en faglig vurdering. Som i alle andre sundhedsmæssige sammenhænge, kan du bede om en second opinion, hvis du ikke har tillid til tandlægens faglighed.

 

Som altid er du velkommen til at ringe til Greve TandlægeCenter, hvis du har spørgsmål.